شرکتهای ایرانی

انسداد مجاری ادراری در کدام بخش دستگاه ادراری اتفاق می‌ افتد؟

اگر هنگام دفع ادرار در ناحیه شکمتان احساس درد می‌ کنید یا به سختی ادرار می ‌کنید، ممکن است دچار انسداد مجاری ادرار شده باشید. انسداد مجاری ادراری زمانی اتفاق می ‌افتد که یک گرفتگی در مسیر ادرار ایجاد شود و در نتیجه ادرار به جای اینکه به مثانه برود به کلیه برمی ‌‌گردد و باعث آسیب آن شود. علائم انسداد این مجاری چیست؟ چه عواملی باعث ایجاد این بیماری می شوند؟  برای آشنایی بهتر با بیماری انسداد مجاری ادراری تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

هنگامی که در بستر بیماری هستید و از سوند ادراری استفاده می کنید، هیچگاه خودتان اقدام به کشیدن آن نکنید و این عمل را به پرستاران مجرب ما بسپارید: کشیدن سوند ادراری در منزل 

انسداد مجاری ادراری چست ؟

 انسداد مجاری ادرار زمانی اتفاق می افتد که ادرار شما (چه به طور جزئی یا کامل) نمی تواند از طریق حالب، مثانه یا مجرای ادرار به دلیل نوعی انسداد جریان یابد. در چنین شرایطی ادرار به جای اینکه از کلیه ها به مثانه سرازیر شود، به سمت عقب جریان می یابد یا به کلیه های شما رفلاکس می کند.

حالب ها دو لوله هستند که ادرار را از هر یک از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند. اوروپاتی انسدادی می تواند باعث تورم و آسیب های دیگر به یک یا هر دو کلیه شود.

این وضعیت می تواند مردان و زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. همچنین می تواند برای یک کودک متولد نشده در دوران بارداری مشکل ایجاد کند.

برای اعزام بهترین پزشک به منزل : ویزیت در منزل

چه عواملی باعث انسداد مجاری ادرار می شوند؟

انسداد مجاری ادراری به دلایل مختلفی رخ می‌ دهد . این انسداد می‌ تواند موقت یا دائمی باشد و به سرعت یا آهسته ایجاد شود. شایع ‌ترین علل عبارت‌ اند از:

  حالب دوم (تکثیر شده)

یکی از بیماری ‌های شایع مادرزادی باعث ایجاد دو حالب در یک کلیه می ‌شود. در این وضعیت حالب دوم می‌ تواند به طور کامل یا فقط تا حدی توسعه یابد. اگر هر یک از حالب ‌ها به درستی کار نکند ، ادرار به کلیه برمی ‌گردد و باعث آسیب به مجاری ادراری می ‌شود.

  انسداد در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

این انسداد جریان ادرار را مختل می‌ کند. انسداد محل اتصال حالب و کلیه یعنی اتصال حالب لگنی، ممکن است باعث تورم کلیه و در نهایت از کار افتادن آن شود. این انسداد می ‌تواند مادرزادی باشد یا در دوران کودکی در اثر آسیب یا زخم یا در موارد نادر در اثر تومور ایجاد شود . اگر این انسداد در محل اتصال حالب و مثانه باشد ، ممکن است باعث برگشت ادرار به کلیه‌ ها شود.

  یورتروسل

اگر حالب خیلی باریک باشد، به صورتی که ادرار نتواند به طور کامل جریان داشته باشد، ممکن است یک برآمدگی کوچک در حالب به نام یورتروسل ایجاد شود. یورتروسل معمولا در نزدیک‌ ترین قسمت حالب به مثانه ایجاد می‌ شود و می‌ تواند جریان ادرار را مسدود کند و باعث رفلاکس ادرار به کلیه شود.

 فیبروز خلف صفاقی

در این اختلال نادر یک بافت فیبری در ناحیه پشت شکم رشد می ‌کند. این فیبرها به دلایل مختلفی ایجاد می ‌شوند، مانند تومور های سرطانی یا برخی داروهای میگرن . این بافت فیبری می ‌تواند مجاری ادراری را مسدود کند و باعث بازگشت ادرار به کلیه ها شود.

تومورهای سرطانی و غیرسرطانی

تومور هایی که در کلیه ، مثانه یا رحم و روده بزرگ گسترش می ‌یابند می ‌توانند باعث انسداد مجاری ادرار شوند.

بزرگ شدن پروستات

یکی از دلایل مکرر انسداد مجاری ادراری در مردان بزرگی پروستات (هیپرپلازی خوش خیم پروستات) است.

تورم طولانی مدت دیواره حالب

معمولا ناشی از بیماری‌ هایی مانند سل یا عفونت انگلی به نام شیستوزومیازیس است.

اختلالات سیستم عصبی

این زمانی اتفاق می ‌افتد که اعصاب مسئول کنترل مثانه به درستی عمل نمی ‌کند.

نکته : ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل

بارداری

زنان باردار ممکن است به خاطر فشار اضافی وزن جنین روی مثانه، جریان ادرار معکوس را تجربه کنند. اما اوروپاتی ناشی از بارداری بسیار نادر است.

داروهای نوروژنیک

استفاده از داروهای نوروژنیک برای کنترل مثانه بیش فعال می‌ تواند در برخی موارد باعث انسداد مجاری ادراری شود.

سایر علت هایی که ممکن است موجب انسداد مجاری ادراری شوند عبارتند از:

عفونت ادراری

آسیب یا شکستگی لگن

رشد بافت داخلی، مانند اندومتریوز در زنان

بافت اسکار، یا کیست در ناحیه شکم

بیماری‌های گوارشی

سنگ کلیه یا سنگ مثانه

لخته شدن خون

بزرگ شدن غدد لنفاوی

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا