شرکت‌ها

کارخانه فروسیلیس علت اصلی آلودگی هوای سمنان

این روزها یکی از مشکلات اصلی هوای سمنان، آلودگی زیاد است. از آنجایی که شهر سمنان، کاملا صنعتی بوده و کارخانه‌های زیادی در این شهر مشغول به کار هستند، افرادی زیادی این آلودگی را به همین کارخانه‌ها نسبت می‌دهند. تبدیل شدن شهر سمنان، به شهری نسبتا صنعتی، موجب خوشحالی ساکنین آن شده است. زیرا تا حد زیادی برای نیروهای کار، مشاغل مورد نیاز فراهم شده و موجب رونق استان سمنان شده است. اما این تمام ماجرا نیست! حاشیه‌هایی که پس از احداث شهرک صنعتی در سمنان به وجود آمده، کم کم خطرهای زیادی را برای ساکنین شهر سمنان فراهم کرده است.

برای مشاهده لیست فروشندگان و مرجع قیمت فروسیلیس روی لینک کلیک کنید.

ماجرا از جایی شروع شد که کم کم کودکان و افراد سالخورده با مشکلات تنفسی و پوستی خطرناکی روبرو شدند. این مشکلات تا قبل از احداث کارخانه‌هایی همچون فروسیلیس در شهر سمنان وجود نداشت. با تحقیقات زیادی که در خصوص کارخانه‌ها و هوای سمنان انجام شد، تا حدودی آلودگی هوا را به کارخانه فروسیلیس سمنان نسبت داده‌اند. این کارخانه مشکلات پوستی و تنفسی برای ساکنین این شهر ایجاد کرده است. در ادامه مقاله در خصوص کارخانه فروسیلیس سمنان و تاثیرات زیست محیطی آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

کارخانه فروسیلیس علت اصلی آلودگی هوای سمنان

کارخانه فروسیلیس؛ علت آلودگی هوای شهر سمنان

کارخانه فروسیلیس در ارتفاعی بالا و کاملا مشرف به شهر سمنان ساخته شده که گازهای تولیدی از این کارخانه به صورت ابری سفید، روی شهر را می‌پوشانند. معمولا با تاریک شدن هوا، فیلترهای دودکش کارخانه از کار می‌افتند و سپس در روز، شروع به کار می‌کنند. علت این کار هم مربوط به گرانی فیلتر است.

کودکان و افراد سالمند، بیشترین افرادی هستند که در معرض این آلودگی‌ها قرار می‌گیرند و در معرض بیماری‌های زیادی قرار هستند. با توجه به فلزات سنگینی که در این کارخانه تولید می‌شود، تاثیرات مستقیمی بر روی ریه افراد گذاشته و خطرات جبران ناپذیری برای افراد به همراه دارد.

در ابتدا کارخانه فروسیلیس سمنان به دلیل کاهش آلودگی‌های محیطی، قرار بود که در بخش جنوبی سمنان و قسمت کویری راه‌اندازی شود. کارگرانی که در این کارخانه مشغول به کار هستند، به دلیل آلودگی زیاد پس از ۱۵ سال سابقه کاری، بازنشسته می‌شوند. البته برخی از این افراد هم با بیماری‌های زیادی همچون سرطان و مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم می‌کنند.

فروسیلیس چه مضراتی برای افراد دارد؟

به طور کلی ماده سیلیس دومین ماده معدنی فراوان در سطح زمین است. با‌ توجه به اینکه فروسیلیس مزایا و کاربرد زیادی در صنایع مختلف امروزی دارد، اما مضرات و معایب آن هم بر هیچکس پوشیده نیست. بیشترین مضراتی که این آلیاژ دارد، روی سلامت و تندرستی افراد است. فروسیلیس موجب بیماری‌های مختلف شده و در سنگ‌هایی همچون سنگ چخماق، گرانیت و … وجود دارد.

استنشاق فروسیلیس‌های کریستالی، می‌تواند بیماری‌های جدی و گاهی بسیار خطرناک و کشنده‌ای همچون سیلیکوز، سل، سرطان ریه، بیماری انسداد ریه و … را برای افراد ایجاد کند. علاوه بر این موارد، کارگرانی که به طور مداوم و همچنین مستقیما در معرض فروسیلیس قرار می‌گیرند، ممکن است دچار بیماری‌هایی همچون، بیماری کلیوی و دیگر سرطان‌ها شوند.

یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب پخش گرد و غبار این ماده می‌شود، کارهایی همچون شکستن، آسیاب کردن، منفجر و سوراخ کردن و همچنین خرد کردن سیلیس در کارخانه‌ها است. با پخش گرد و غبار از این ماده در هوا، آلودگی‌های زیست محیطی زیادی را برای افراد به وجود می‌آورد. برای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی محیطی، توصیه می‌شود که از فیلترهای بسیار قوی و به طور مداوم در کارخانه‌ها استفاده شود.

کارخانه فروسیلیس چگونه موجب آلودگی هوا و بیماری می‌شود؟

گرد و غبار حاصل از پودر فروسیلیس که در فرآیند سنگ زنی، حفاری، برش و آسیاب ایجاد می‌شود، دارای ذرات کریستالی سیلیس است. این ذرات گرد و غبار بسیار کوچک هستند و به طور مستقیم قابلیت مشاهده ندارند. اما همین ذرات بسیار کوچک، علاوه بر اینکه آلودگی‌های خطرناک محیطی را ایجاد می‌کنند، موجب بیماری‌های ریوی همچون سرطان ریه می‌شوند. تنها مقدار کمی از این گردوغبار فروسیلیس در هوا می‌تواند خطرات زیادی را برای سلامتی ایجاد کند.

تولید غبار الاینده‌ها و فرار لحظه‌ای آن در کارخانه فروسیلیس سمنان

کارخانه فروسیلیس سمنان که در شهرک صنعتی سمنان واقع شده، روزانه حدود ۸۵ تن و سالانه حدود ۲۵ هزار تن فروسیلیس تولید می‌کند. ماده فروسیلیس به عنوان ماده اولیه بسیاری از کارخانه‌ها، از جمله کارخانه تولید فولاد و چدن محسوب می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده، این شرکت حدود ۳۵۰ تن گرد و غبار را به ازای تولید هر تن فروسیلیس از کوزه تولید می‌کند. غبار‌های سیلیسی هم جزو خطرناک‌ترین آلاینده‌ها محسوب شده و آلودگی شدید هوا را به دنبال دارد.

شرکت فروسیلیس سمنان روزانه در فرایند سوزاندن این آلیاژ، دی اکسید کربن تولید کرده و همین دی اکسید کربن موجب تسهیل در ذوب سنگ سیلیس می‌شود. مشکل این کارخانه از آنجایی شروع می‌شود که ذوب سیلیس‌ها با تولید گردوغبار همراه است. این غبار از طریق لوله‌هایی قبل از ورود به دودکش، به واحد غبارگیر منتقل می‌شود و با استفاده از فیلترهای مخصوص، غبارها به صورت کریستال‌ و به صورت میکرو سیلیکا خارج می‌شوند.

البته باید توجه داشته باشید که همین روند غبارگیری طبق استانداردهای زیست محیطی، موجب کاهش آلودگی محیطی شده اما کاملا زمان بر است. گاهی به دلایل فنی مانند افزایش ظرفیت کوره یا تسریع در تخلیه مواد مذاب فروسیلیس و پاره شدن کیسه غبارگیر، ناچارا دودکش‌ها باز شده و گرد و غبار با سرعت زیادی وارد هوای شهر می‌شود. به این عمل فرار لحظه‌ای غبار می‌گویند که خطرات جبران ناپذیر و آلودگی‌های زیادی را به وجود می‌آورد. برای حفاظت از محیط زیست، باید تا حد زیادی از ورود این گرد و غبار به هوای اطراف جلوگیری کرد.

کارخانه فروسیلیس علت اصلی آلودگی هوای سمنان

آشنایی بیشتر با ماهیت و ویژگی‌های فروسیلیس

فروسیلیس در حالت فیزیکی، جامد و به رنگ خاکستری است. دمای ذوب آن بین ۱۳۹۰ و ۱۲۹۰ درجه سانتی‌گراد بوده و به عنوان یک ماده اصلی و افزودنی در صنعت فولاد و ریخته‌گری کاربرد دارد. فروسیلیس به صورت خرد شده و خشک و غیرقابل اشتعال است. خود سوزی ندارد و حمل و نقل آن بر اساس مقررات حمل و جابه‌جایی مواد شیمیایی صورت می‌گیرد.

تنفس مستقیم غبار حاصل از آن برای ریه و دیگر اعضای داخلی بدن ضرر زیادی دارد و سوزش‌هایی را ایجاد می‌کند. تماس این ماده با چشم و‌ پوست، خشکی و خارش را به دنبال دارد. در هنگام کار با این مواد استفاده از عینک، ماسک محافظ، ماسک تنفسی و تهویه مناسب الزامی است و در صورت تماس با پوست و چشم، باید با آب فراوان شسته شود. همچنین در صورت استنشاق این گاز، مصدوم باید به هوای آزاد انتقال پیدا کند.

برای مشاهده سایر محصولات و مواد ریخته گری اینجا کلیک کنید.

نتیجه گیری در مورد آلودگی هوای سمنان در اثر کارخانه فروسیلیس

امروزه آلودگی هوای شهر سمنان تا حد زیادی به کارخانه فروسیلیس مربوط است. این کارخانه در بخش شهرک صنعتی سمنان واقع شده و از آنجایی که در بخش بالایی شهر قرار دارد، گرد و غبارهای ناشی از این کارخانه همانند یک ابر سفید بر روی سطح شهر پوشیده شده است. فروسیلیس با توجه به کاربرد زیاد و مزایایی که دارد، معایبی هم دارد که از جمله آن آلودگی‌ و ایجاد بیماری‌های مختلف است. برای حفاظت از محیط زیست و همچنین کاهش آلودگی محیطی ناشی از تولید فروسیلیس، لازم است فرایند غبارروبی و استفاده از فیلتر به خوبی و با دقت بالا انجام شود.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا