برای پیش ثبت‌نام در وبینار رایگان جهش های طلایی کسب و کار در ایران1402 روی لینک زیر کلیک کنید

زمان برگزاری فروردین ماه می‌باشد : اطلاعات بیشتر : 02122968244 و 09039119939

فرصتثبت نام رایگان به تعداد محدود، در «جهش های طلایی کسب و کار در ایران1402»فرصت


جلوگیری از اتلاف انواع منابع در تولید ناب

برنامه ریزی و مدیریت تولیدمقالاتجلوگیری از اتلاف انواع منابع در تولید ناب

دوره دیجیتال مارکتینگ

جلوگیری از اتلاف انواع منابع در تولید ناب

اتلاف به هر فعالیتی که منابعی نظیر زمان و یا هزینه  را جذب می کند ولی هیچ ارزش افزوده ای ایجاد نمی­ کند، اطلاق می شود. حذف اتلاف یکی از اصول پایه ای سیستماتلاف منابع های تولید ناب می ­باشد. برای حذف سیستماتیک اتلاف، باید به تمام منابع انسانی موجود در سازمان آموزش داده شود که اتلاف چیست و در صورت مشاهده، چگونه آن را حذف کنند.

با تجزیه و تحلیل فرایندهای عملیاتی و منابع انسانی در واحدهای صنعتی دو نوع اتلاف شناسایی می شود؛ این دو نوع شامل اتلاف آشکار و پنهان می شود.

آن چه بیشتر به آن پرداخته شده است، انواع اتلافهای آشکار است، که به وضوح دیده می شود، اما نکته ای که شاید لازم باشد بیشتر به آن توجه گردد، موارد پنهان است.



اتلاف آشکار معمولاً به راحتی قابل شناسایی است و می توان آن را فوراً با یک هزینه پایین و یا حتی بدون هزینه حذف کرد. اتلاف پنهان در روش­ها، تکنولوژی  یا سیاست های فعلی شرکت ظاهر می­شود مگر اینکه روشهای بهبودیافته ای اجرا شوند. اتلافات را می توان به هشت دسته تقسیم نمود. شناسایی این اتلافات ضروری است و با اطلاعات و دانش موجود می توان به راحتی آنها را شناسایی و برای حذف آنها دست به کار شد. انواع اتلافات عبارتند از: اتلاف تولید بیش از اندازه، اتلاف موجودی، اتلاف اصلاح و تعمیر، اتلاف حرکت، اتلاف حمل و نقل، اتلاف انتظار، اتلاف فرایندهای اضافی و اتلاف خلاقیت بلا استفاده منابع انسانی.

در ادامه شرحی پیرامون هشت نوع اصلی اتلاف در شرکتهای تولیدی آمده است.

1.      اتلاف تولید بیش از اندازه:

این اتلاف هنگامی ظاهر می شود که شرکت محصولات نهایی یا موجودی در حال ساخت تولید می کند که هیچگونه مشتری ندارد یا اینکه تولید مراحل پایین سریعتر از مراحل بالاتر بوده که سبب تولید موجودی در حال ساخت می شود.

2.      اتلاف موجودی:

موجودی می تواند از محصولات نهایی، موجودی نیم ساخته و مواد خام در تمام مراحل فرایندهای تولیدی تشکیل شود

3.      اتلاف اصلاح و تعمیر:

اصلاح و تعمیر مواد و قطعات معیوب سبب هزینه های غیر ضروری می شود زیرا نیازمند تجهیزات، منابع انسانی و مواد می باشد

4.      اتلاف حرکت:

هرگونه حرکت مواد، نیروی انسانی یا مواد که مستقیماً ارزش افزوده ای برای مشتری ایجاد نکند اتلاف می باشند.

5.      اتلاف حمل و نقل:

این اتلاف از انجام حمل و نقل نامتناسب و غیر ضروری د رسطح کارخانه پدید می آید.

6.      اتلاف انتظار:

این نوع اتلاف معمولاً فراگیر ترین نوع اتلاف به خصوص در فاریند های سطح کارخانه می باشد. اتلاف انتظار وقتی که نیروی انسانی، تجهیزات ، مواد منتظر می مانند رخ می دهد.

7.      اتلاف فرایند اضافی:

فرایند هایی که از دیدگاه مشتری هیچگونه ارزشی به محصول یا خدمت اضافه نمی کنند، می توانند منجر به اتلاف شوند. فاکتورهایی نظیر تعریف ضعیف الزامات مشتری، مصوبات زاید و غیر مفید و انجام فرایند های اضافی به دلیل کیفیت پایین فرایند از نمونه های این نوع اتلافات می باشند.

8.      خلاقیت بلااستفاده کارکنان:

از دست دادن زمان، نظرات، پیشرفتها و فرصت های یادگیری منابع انسانی به دلیل عدم توجه به پیشنهادهای آنها از جمله اتلافاتی است که در سازمان ها مورد توجه قرار نمی گیرند.

این مطلب توسط آقای احسان مردان و با استفاده از منابع زیر تالیف شده است.

دانلود از کتابخانه دانلود این مطلب از کتابخانه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

منابع مورد استفاده در این مطلب :

Feld W.M., Lean Production,1998

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn این مطلب را در کلوب داغ کن

مطلب ویژه

دانلود فیلم مدیریتی وال استریت : پول هرگز نمی خوابد

ما فیلم های مدیریتی را به صورت رایگان برای دانلود در اختیار شما می گذاریم، فیلمهای مدیریتی جنبۀ آموزش و انتقال مفاهیم مدیریتی را نیز در کنار داستان جذاب و سینمایی خود دارند. فیلم وال استریت یکی از این فیلم هاست، فیلم سینمایی Wall Street Money Never Sleeps به کارگردانی Oliver Stone در سال 2010 و در آمریکا ساخته شده است. فیلم وال استریت خیلی عمیق وارد مسائل بورس آمریکا می شود که مشاهده آن حتمای می تواند ... متن کامل مقاله را بخوانید

کلیه حقوق این پورتال متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنعت است و استفاده از مطالب آن بدون اطلاع مدیران و هماهنگی با آنها ممنوع است

آپارات یوتیوب توییتر فیسبوک اینستاگرام