شرکت‌ها

راهنمای خرید خط تولید: آیا خرید خط تولید سخت است؟

بسیاری از مشتریان وقتی با ما تماس می گیرند چند سوال تکراری می پرسند: قیمت خط تولید فلان چند است؟ اگه خرید کنم بازار فروش محصولاتش چطوره؟ چندوقته تحویل می دهید؟

این سوالات هیچکدام اشتباه نیستند اما بعد از چند سال تجربه متوجه شده ایم مشتریانی که با این سبک شروع می کنند احتمال متضرر شدن آنها در خرید و راه اندازی کسب و کار بیشتر از دیگران است و وقت و انرژی بسیار بیشتری از خودشان و دیگران می گیرند و احتمال اینکه طعمه افراد سودجو شوند بالاست.

اشتباه کجاست؟

اکثر ما بیشترین چیزهایی که خریده ایم کالاهای ساده و مصرفی و شخصی مورد نیاز خودمان بوده است و گرانترین چیزهایی که خریده ایم خانه و ماشین بوده که روش و فرهنگ خرید آن را به خوبی می شناسیم یا کسی از اطرافیانمان آشنا به این امور هست و بدون اینکه آسیبی ببینیم می توانیم خرید را بخوبی انجام بدهیم.

خرید خط تولید و ماشین آلات صنعتی تفاوت های زیادی با خرید شخصی دارد که لیست آنها را در زیر برای شما می آورم:

  1. محصول و خط تولید پیچیده است: یک خط تولید می تواند بسته به نیاز شما آپشن های متعددی داشته باشد.
  2. خرید زمان بر است: بازه زمانی طبیعی برای خرید خط تولید ۲ ماه تا ۶ ماه و ساخت دستگاه صنعتی و خط تولید ۲ تا ۱۲ ماه است.
  3. اکثر مشتریان تخصص لازم را ندارند: ۹۸ درصد مشتریان ما تخصص لازم برای خرید را ندارند و احتمالا آشنایان آنها هم تخصص لازم برای کمک به آنها را ندارند.
  4. تعداد تامین کنندگان محدود است: در بهترین حالت شما محصول مورد نظرتان را از ۲۰ شرکت مختلف می توانید تهیه کنید و تعداد واسطه ها و فروشنده ها ۳ برابر این عدد است که همه آنها اطلاعات بیشتری نسبت به شما دارند و به راحتی می توانند شما را متقاعد کنند.

با همه این تفاوت ها چگونه خرید کنیم؟

خرید خط تولید راه اندازی یک کسب و کار است و هر راه اندازی کسب و کاری مقدمات خود را دارد و نهایتا اگر این مقدمات به درستی انجام شوند خرید خط تولید و راه اندازی آن ۳۰ درصد نهایی انجام کار است که می تواند منجر به رشد مالی و تاثیر گذاری اجتماعی شود.

این مراحل شامل موارد زیر است:

  1. تحلیل بازار: بررسی کنید تقاضای کافی در بازاری که قصد ورود به آن را دارید وجود داشته باشد و اندازه بازار را بررسی کنید که به اندازه کافی بزرگ باشد. ( زمان تقریب ۱ هفته تا ۲ ماه)
  2. تحلیل رقبا: چند شرکت رقیب در این بازار وجود دارد؟ آیا رقبای بزرگی وجود دارند که بتوانند به راحتی شما را از بازار بیرون کنند؟ آیا قیمت تمام شده شما به اندازه ای پائین هست که بتوانید با آنها رقابت کنید؟ نقاط ضعف این رقبا کجاست؟ نقاط قوت آنها چطور؟( ۱ تا ۲ هفته)

بعد از بررسی این موارد اگر هنوز بازار جذابیت لازم برای ورود شما را داشت می توانید وارد مرحله بعدی و بررسی های بیشتر خط تولید مورد نظرتان شوید.

چه خط تولیدی مناسب من است؟

بسیاری از مراجعان ما بدون در نظر گرفتن مراحل قبلی از این نقطه شروع به بررسی می کنند و اگر همه چیز درست بود شاید به سراغ مرحله قبل هم بروند و اگر بدشانس باشند کسی در طول مسیر در باغ سبز را به آنها نشان می دهد و سرنوشت و آینده آنها به دست شانس و اقبال می افتد.

به فرض اینکه مرحله قبلی تایید کننده سرمایه گذاری روی خط تولید بود مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1. بدانید که دقیقا چه محصولی می خواهید تولید کنید و چرا این محصول را می خواهید تولید کنید.
  2. بدانید چه حجمی از این محصول را می خواهید تولید کنید، حجم تولید از بررسی بازار و خلاء های آن بدست می آید.

بعد از اینکه جواب سوالات بالا را بدست آوردید شروع به برقراری تماس با تامین کنندگان کنید و این اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهید و اطلاعات زیر را درخواست کنید:

  1. هزینه راه اندازی خط تولیدی که بتواند آن محصول با ظرفیت مشخص را تولید کند چقدر است؟
  2. فضا یا فضاهای لازم برای راه اندازی خط تولید چند متر است؟
  3. مواد اولیه لازم چیست و دسترسی به آنها وجود دارد؟
  4. تعداد نفرات مورد نیاز برای کارکرد خط چند نفر است؟ ( تعداد پرسنل انبار و پرسنل اداری و فروش را باید خودتان در نظر بگیرید)
  5. آیا مجوز و شرایط خاصی برای راه اندازی خط وجود دارد؟

از چه کسی بخرم؟

شما در این نقطه یک بازار و محصول جذاب را شناسایی کرده اید، از هزینه ها و شرایط راه اندازی خط آگاه هستید و می دانید که منابع مالی لازم برای انجام اینکار را دارید و صرفا یافتن تامین کننده مناسب باقی مانده است.

در این مرحله نیاز نیست از همه تامین کنندگان سوال بپرسید، از تامین کنندگانی که مورد تائیدتان است سعی کنید این اطلاعات را بدست بیاورید:

  1. سابقه کاری آنها چیست؟ با چه کسانی کار کرده اند؟ آیا امکان بازدید از محل مشتریان قبلی وجود دارد؟ آیا می توان با مشتریان قبلی تماس تلفنی داشت؟ ( تماس تلفنی کاملا غیر قابل اعتماد است ولی درخواست آن ضرری ندارد)
  2. چه ضمانت هایی می توانند ارائه دهند؟ گارانتی چقدر است؟ خود گارانتی چقدر اعتبار دارد و چه شرایطی را شامل می شود؟
  3. آیا شرکت وجود دارد یا با یک شخص طرف هستید؟ اعتبار و خوشنامی در حد است؟ آیا شرکت ساختار لازم برای پشتیبانی در سال های بعد را دارد؟ سعی کنید با شرکت ها کار کنید. ( افراد جوان احتمال تغییر شغل و مهاجرت دارند و افراد پیر احتمال کسالت)

بعد از جمع کردن این اطلاعات:

۱- سیب را با سیب مقایسه کنید: قیمت دلیل بر خوب و بد بودن نیست باید بدانید چه چیزی می خرید و چه مشخصات فنی دارد.

۲- اگر محدودیت زمانی دارید، زمان تحویل را در نظر بگیرید( در ایران بسیار رایج است که زودتر از زمان تحویل را زودتر از موعد واقعی اعلام می کنند تا مشتری را جذب کنند)

در آخر چی؟

بررسی بازار و تحلیل رقبا ضروری است و مهمترین بخش قبل از راه اندازی خط تولید است اما بعد از آن اگر مشاور مورد اعتمادی پیدا کردید می تواند تمام مراحل بعدی را برای شما با سرعت و اعتماد بالا انجام دهد، در هزینه کردن برای آن تردید نکنید.

همچنین از سایت دمیرکو می توانید انواع خط تولید و ماشین آلات صنعتی را خریدراری کرده، مشاوران صنعتی را پیدا کرده و اعتبار و سابقه تامین کنندگان را بررسی نمایید و چک کردن آن توصیه می شود.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا