برای پیش ثبت‌نام در وبینار رایگان جهش های طلایی کسب و کار در ایران1402 روی لینک زیر کلیک کنید

زمان برگزاری فروردین ماه می‌باشد : اطلاعات بیشتر : 02122968244 و 09039119939

فرصتثبت نام رایگان به تعداد محدود، در «جهش های طلایی کسب و کار در ایران1402»فرصت


چیدمان تکنولوژی گروهی

برنامه ریزی و مدیریت تولیدمقالاتچیدمان تکنولوژی گروهی

دوره دیجیتال مارکتینگ

چیدمان تکنولوژی گروهی

در این سیستم (تکنولوژی گروهی یا group technology) کارخانه به واحدهایی به نام سلول شکسته می شود. در این واحد­ها، خانواده قطعات بر اساس مشخصات آن مانند شکل هندسی، اندازه یا تشابه در پردازش قطعات تشکیل می­شود و ماشین آلاتی که وظیفه پردازش این قطعات را بر عهده دارند نیز به آن سلول تخصیص می­یابد. ماشین آلات مزبور تاحد ممکن نزدیک به یکدیگر مستقر شده و گروه ماشین آلات تشکیل می­گردد.


در این نوع چیدمان انتظار می رود قطعه خاص تنها در سلول متناظر با آن شکل گیرد. فواید عمده ناشی از بکارگیری این چیدمان به شرح ذیل می باشد:

  • جریان مواد و زمانبندی کارها بسیار ساده می باشد.
  • مسافت طی شده توسط قطعات کاهش می یابد.
  • تعداد ماشین آلات مورد نیاز کاهش می یابد.
  • زمان راه اندازی کاهش می یابد.
  • موجودی نیم ساخته کاهش می یابد.
  • طرح ریزی فرایند و رویه های کنترل ساده­تر می باشند.
  • فضای مورد نیاز کاهش می­یابد.
  • پاسخ سریع نسبت به تغییرات بازار وجود دارد

در سیستم تولید کارگاهی ممکن است قطعه تمام کارگاه ها را دور بزند و کنترل مواد و زمانبندی بسیار مشکل است. همچنین در این سیستم دانستن اولویت کارها و زمانبندی آنها بسیار مشکل است. لذا مدیریت سازمان ممکن است برای اطمینان از تعداد کافی کارها برای پردازش از موجودی قطعات نیم ساخته استفاده کند که مشکلات خاص خود را دارد.

تولید سلولی ترکیبی از دو سیستم کارگاهی و تولید محصولی می­باشد. به عبارت دیگر سیستم سلولی مزایای سیستم کارگاهی(انعطاف پذیری در تولید و تنوع قطعات) و تولید محصولی( نرخ بالای عرضه محصول و جریان تولید کارا) را به همراه دارد. در تولید سلولی جایگاه و وظیفه ماشین آلات به منظور تولید محصولات جدید با تلاش مختصر و هزینه اندک تغییر می­یابد. تولید سلولی با مشخصات ویژه خود نظیر انعطاف­پذیری در تولید قطعات گوناگون با حجم زیاد به عنوان یکی از روش­های قابل قبول در تولیدات کارخانه­ای مورد توجه قرار گرفته است. هر سلول با تشکیل گروه های ماشین آلات و خانواده قطعات بر اساس استقرار قطعات مشابه از نظر توالی عملیات، شکل، اندازه و غیره شکل می­گیرد. بدین ترتیب در یک خانواده، گروهی از ماشین­آلات که برای تولید آن خانواده تعیین شده برای پردازش خانواده قطعات تخصیص می­یابند. چیدمان محصولی در شرایطی پاسخگو خواهد بود که هدف، تولید قطعات با حجم زیاد و تنوع کم مد نظر باشد. در صورتی که هدف تولید قطعات با حجم کم و تنوع بالا باشد سیستم کارگاهی قابل قبول­تر از سایرین می­باشد. هنگامی که نیاز به تولید حجم متوسط قطعات با میزان تنوع متوسط باشد سیستم سلولی اقتصادی ترین رویکرد خواهد بود.

سیستم سلولی یکی از ابزار های بسیار مهم برای رسیدن به تولید ناب می­باشد. از جمله اهداف تولید ناب جریان فرایند مستمر، کاهش زمان تدارک، موجودی صفر، جابجایی یا حمل و نقل صفر و کاهش زمان­های راه اندازی می­باشد. با نگاهی به مزایای سیستم ساخت سلولی مشاهده می­شود که چیدمان قطعات و ماشین آلات در سلول های تولیدی زمینه لازم برای رسیدن به اهداف فوق به خصوص جریان تولید مستمر را فراهم می آورد. این نکته قابل ذکر است که عدم پیاده سازی استراتژی JIT در یک چیدمان سلولی رسیدن به یک سیستم ناب را غیر ممکن می­سازد.

 

این مطلب توسط آقای احسان مردان و با استفاده از منابع زیر تالیف شده است.

دانلود از کتابخانه دانلود این مطلب از کتابخانه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

منابع مورد استفاده در این مطلب:

کتاب انگلیسی:

Feld W.M., Lean Production,1998

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn این مطلب را در کلوب داغ کن

مطلب ویژه

همه چیز را درباره ارز دیجیتال تلگرام بدانید

تلگرام، پیام رسانی متفاوت برای ایرانی هاست، پیام رسانی که میلیون ها کاربر ایرانی دارد. مدتی است که مدیران تلگرام از برنامۀ آنها برای ورود به بلاک چین و ارزهای دیجیتال خبر داده اند. اتفاقی که می تواند برای ایرانی ها بسیار مهم باشد. اما دربارۀ ارز دیجیتال تلگرام که نامش را گرام گذاشته اند، بیشتر بدانید. اینجا کلیک کنید.

ورود یا ثبت نام



دوره دیجیتال مارکتینگ

راهنمای خرید و فروش پژو ۴۰۵

حضور برخی خودروها در بازار خودروی کشور آن‌قدر نهادینه و قدیمی شده است که خرید و فروش آن‌ها امری بسیار عادی و روتین تصور می‌شو...

ادامه مطلب...
More:

کلیه حقوق این پورتال متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنعت است و استفاده از مطالب آن بدون اطلاع مدیران و هماهنگی با آنها ممنوع است

آپارات یوتیوب توییتر فیسبوک اینستاگرام