شرکت‌ها

بهترین روش های سرمایه گذاری برای کودکان

 بسیاری از فرزندان تا سنین نوجوانی از لحاظ مالی به والدین خود وابسته هستند. با ورود به دوره جوانی، اغلب نیاز به استقلال مالی را حس کرده و معمولا شروع به فعالیت در شغل‌های مختلف و کسب درآمد می‌کنند.

از آنجا که فرزندان نیاز به برنامه‌ریزی برای تامین نیازهای آینده خود از جمله مسکن، خودرو، ازدواج و … دارند، لازم است تا والدین به طور جدی برای آینده مالی آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.

تربیت صحیح فرزندان و ایجاد شرایط مساعد برای آینده‌ آن‌ها، از اولویت‌های اصلی و اهداف والدین به حساب می‌آید. پدران و مادران در تلاش‌اند تا علاوه بر فراهم کردن امنیت، آسایش و نیازهای اساسی به جوانب مالی زندگی فرزندان خود نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

روش‌‌های سرمایه‌گذاری برای فرزندان

یکی از بهترین تصمیماتی که والدین می‌توانند از سنین کودکی برای فرزندان خود بگیرند، تخصیص مقداری از درآمد به صورت مستمر جهت سرمایه‌گذاری است. با این حال احتمالا پس از مدتی، به دلیل افزایش ارزش دارایی و اثر سود مرکب این سرمایه اندک به مرور به یک سرمایه قابل توجه برای آتیه فرزندان تبدیل خواهد شد.

بازار سرمایه یک فضای مناسب جهت سرمایه‌گذاری است، این بازار شرایط را برای خرید و فروش آسان دارایی‌هایی همچون سهام شرکت‌های موجود در بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سپرده‌های کالایی و سایر اوراق بهادار بورسی فراهم کرده است. یکی از مزایای اصلی بازار سرمایه، این است که افراد می‌توانند با حداقل مبلغ چند صد هزار تومان، در دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه‌ ایران به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شود. در سرمایه‌گذاری به صورت مستقیم، افراد با بهره‌گیری از دانش مالی و تجربه، موقعیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری را شناسایی کرده و اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند.

اما اگر فردی زمان و دانش کافی برای فعالیت در بازار سرمایه نداشته نباشد، امکان فعالیت غیرمستقیم در بازار سرمایه برای او وجود خواهد داشت. سرمایه‌گذاری غیرمستقیم با استفاده از ابزارهایی همچون سبدگردانی اختصاصی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری انجام می‌شود. در این روش افراد متخصص به مدیریت دارایی‌های سرمایه‌گذاران می‌پردازند.

والدین با کمک روش‌های سرمایه‌گذاری یادشده، می‌توانند برای فرزندان خود از همان سنین نوزادی شروع به سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه گذاری برای کودکان می‌تواند بازدهی احتمالی بیشتری در مقایسه با روش پس‌انداز داشته باشد. این امر در صورتی بهتر محقق می‌شود که والدین اصول و قوانین سرمایه‌گذاری را رعایت کرده و سبد متنوعی از دارایی‌ها تشکیل دهند.

 

طرح تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت

بر اساس برنامه تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت (ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت)، که توسط وزارت اقتصاد و دارایی تصویب شده است، بودجه‌ای برای خرید صندوق‌های قابل معامله سهامی برای نوزادان متولدین سال ۱۴۰۰ به بعد اختصاص یافته است.

 برای متولدین سال ۱۴۰۰ این مبلغ معادل ۱ میلیون تومان به ازای هر فرزند خانواده است. برای نوزادین متولد سال ۱۴۰۱ مبلغ  ۱/۵ میلیون تومان برای هر فرزند و در نهایت مبلغ ۲ میلیون تومان به ازای هر فرزند متولد سال ۱۴۰۲، در بودجه دولت تعیین گردیده است و صندوق سهامی برای متولدین توسط دولت خریداری می‌شود.

والدینی که از سال ۱۴۰۰ به بعد فرزندشان متولد شده‌ است، می‌توانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، درخواست دریافت سهام نوزادان را ثبت کنند.

قبل از این مراحل نیاز است تا شرط اساسی برای ثبت نام در طرح دریافت صندوق نوزادان رعایت شود. این شرط، تکمیل اطلاعات سجامی و داشتن کد بورسی متعلق به فرزند است. برای دریافت کد بورسی، نماینده قانونی نوزاد زیر ۱۸ سال باید اقدام به ثبت نام در سجام و دریافت کد بورسی فرزند خود کند.

پس از انجام مراحل مورد نیاز، این صندوق‌ها توسط دولت خریداری شده و تحت مالکیت نوزاد قرار می‌گیرند.

در این طرح پیشنهادی، تعدادی صندوق سهامی قابل معامله (ETF) از سوی دولت مشخص و تعیین شده است. در این طرح، امکان انتخاب سه صندوق سرمایه‌گذاری سهامی برای نوزادان توسط والدین وجود دارد و فروش این صندوق‌ها تا پیش از دستیابی به سن ۲۴ سالگی امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

 

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دو دسته صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال و صندوق‌های قابل معامله (ETF) تقسیم می‌شوند. سرمایه‌گذاری در صندوق‌های صدور و ابطال از طریق شعب صندوق یا سایت آن‌ها انجام می‌شود. همچنین، فرآیند سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله مشابه خرید و فروش سهام بوده و افراد متقاضی می‌توانند از طریق سامانه‌های آنلاین کارگزاری‌ها، سفارش‌های خود را ثبت کنند.

صندوق‌ها از نظر ترکیب دارایی نیز به دسته‌بندی‌های شاخصی، سهامی، مختلط، درآمد ثابت و … تقسیم می‌شوند. این تقسیم‌بندی‌ها برای والدین این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانند با سرمایه کم نیز، برای فرزندانشان به صورت ماهانه، سالانه و روزانه سرمایه‌گذاری کنند.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا