با توجه به اظهارات معاون وزیر صنعت، قرار است برندهای ایرانی به زودی احیاسازی شوند و بار دیگر نوستالژی های کشور رونق خواهند گرفت. به نقل از علی یزدانی 10 هزار و 869 بنگاه اقتصادی وام طرح رونق تولید، با بانکها قرارداد بسته اند و 8 هزار و 122 میلیارد تومان به این بنگاه ها، وام بانکی پرداخت شده است.
بنگاههایی که در سالهای پیش هر روز با خبر مرگ و از بین رفتن آن ها روبرو می شدیم، به نقل از دولتمردان قرار است در مدار بازگشت قرار بگیرند. ادعایی که فعالان بخش خصوصی نیز آن را تائید می کند و از احیای ٣ برند تولید لوازم خانگی نیز خبر می دهد.به نقل از محمد طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی، کارخانه آزمایش، ٣ نوع لباسشویی، یخچال و یخچال فریزر خود را از اواخر اردیبهشت ٩٦ دوباره وارد بازار خواهد کرد. این کارخانه که با تکیه بر وام بانکی نوسازی ماشینآلات خود را با همکاری یک شرکت ایتالیایی در دستور کار قرار داده است، برآورد میشود که خط تولیدش را تا پایان سال راهاندازی نماید، اما این تنها خبر خوش این فعال بازار نبود و ارج و پارس الکتریک نیز ٢ برند ایرانی دیگری هستند که طحانپور نسبت به از آغاز مجدد تولیدات آنها امیدوارانه صحبت کرده است و قرار است به طور جدی حمایت از آن در دستور کار قرار بگیرید، «مذاکره با برخی از شرکت اروپایی برای تولید مشترک با کارخانه پارس الکتریک و ارج انجام شده است و نظام بانکی نیز آمادگی خود را برای تأمین نقدینگی مورد نیاز نوسازی ماشینآلات این کارخانه اعلام نموده است.»
او البته ورشکستگی بنگاههای زیانده که تولیدشان هیچ توجیه اقتصادی ندارد را در دنیای صنعت امری طبیعی تلقی می کند و بر این باور است که احیای بنگاههای تولیدی و اعطای وام بانکی باید براساس صرفه اقتصادی و سودآوری آنها و نه تعصبهای ملی انجام گیرد، اما مهدی کریمی تفرشی از اعضای هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران از دیگر موافقان سختگیری در پرداخت وام های بانکی است. او با اشاره به تسهیلاتی که حتی یک ریال آن صرف تولید نشده است، اظهار داشت: این سختگیری حاصل همان تسهیلات بدون ضابطه ای است که در سالهای اخیر به تولیدکننده نماها پرداخت شده است!
زنده کردن نوستالژیهای ایرانی
خرداد سال جاری بود که خبر مرگ نوستالژی های ایرانی روی رسانههای خبری خبرساز شد. فروپاشی کارخانه ارج و آزمایش و بعد از آن هم پارس الکتریک درحدود ٥٠ سالگی شان درحالی اتفاق افتاد که که عمر برخی از برندهای اروپایی به بیش از دو قرن نیز میرسد. بعد از آن بود که دولتمردان از احیای بنگاههای ورشکسته و نیمه تعطیل و پرداخت ٧هزارو٤٠٠میلیارد تومان به ۵۷۰۰ بنگاه تولیدی کوچک و متوسط خبر میدادند.
سپس نظام بانکی ملزم به حمایت از واحدهای تولیدی درقالب طرح رونق تولید گردید. طرحی که بر اساس گفته فعالان اقتصادی، دولت تا حدودی در اجرای آن موفق عمل کرده است. محمد طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی که پیشتر از احیای برندهای ارج، پارس الکتریک و آزمایش خبر داده بود، در حال حاضر از تحقق وعدهها و نوسازی ماشینآلات نوستالژیهای ایرانی میگوید.
به نقل از ، درحال حاضر ساماندهی کارخانه آزمایش آغاز شده است و از اواخر اردیبهشت سال ٩٦ یخچال، یخچالفریزر و لباسشویی پارس روانه بازار خواهد شد. این رویداد درحالی اتفاق می افتد که در ١٠ سال گذشته خط تولید این کارخانه کاملا متوقف شده بود و هیچ اثری از محصولات این برند مطرح قدیمی در بازار نبوده است.