ظاهراً شب گذشته یکی از مدیران تلگرام در یادداشتی که در سایت توییتر (Twitter) منتشر کردهاند از مردم ایران و وزارت ارتباطات ایران به دلیل مطلب اشتباهی که قبلاً از طریق توییتر اعلام کرده و به حاکمیت کشور و وزارت ارتباطات نسبت داده بودند عذرخواهی کردهاند و برخی موارد پیرامون فیلتر نمودن صفحات غیراخلاقی را پذیرفته است. آیا با این اوصاف، تلگرام فیلتر نمی شود؟
وی ادامه داد: همچنین در قالب این توییت شرکت مذکور اعلام کرده که خطوط قرمز را میپذیرد و صفحات غیراخلاقی را از دسترس خارج و مسدود میکند.
فرنقیزاد همچنین یادآور گردید: البته چندی پیش وزیر ارتباطات این نکته را با جدیت و قاطعانه اعلام کرده بود اگر دسترسی به این صفحات مسدود نشود ایران درباره فیلترینگ تلگرام تصمیم جدی خواهد گرفت.
فرنقیزاد در انتها با یادآوری اینکه هنوز وعده داده گردیده از سوی توییتر به طور کامل بررسی نگردیده و لازم است در این خصوص بررسیهای لازم صورت گیرد تا مشخص شود این وعده تا چه اندازه به حقیقت پیوسته اظهار کرد: به هر حال پس از انجام بررسیهای لازم در این زمینه تصمیمگیری خواهد گردید.
وی در پاسخ به این سوال ایسنا که پیش از این از سوی برخی اعضای کارگروه فیلترینگ اینگونه اعلام گردیده بود که اکثر اعضای کارگروه موافق فیلترینگ تلگرام هستند، گفت: وزارت ارتباطات تنها یک نماینده در این کارگروه دارد و قطعا اگر تلگرام شرایط ایران را نمیپذیرفت نسبت به فیلترینگ آن اقدام میگردید.
به گزارش ایسنا، طی هفتههای گذشته به دنبال ایجاد اختلالات مختلف در نرمافزار ارتباطی تلگرام مدیران این شرکت در قالب توییت اعلام کردند دولت ایران و وزارت ارتباطات از آن ها درخواست هایی داشته است که به دلیل فراهم نکردن این درخواست تلگرام در ایران فیلتر گردیده است، اما بلافاصله پس از انتشار این مطلب وزارت ارتباطات اعلام کرد که اختلالات پیش آمده به دلیل قطع ارتباط سه کانال ارتباطی ایران بوده است.
پس از اعلام این موضوع وزیر ارتباطات اعلام کرد که خواسته ایران از تلگرام آن بوده که دسترسی به صفحات غیراخلاقی را که خط قرمز نظام محسوب میشود مسدود کنند.
با این اوصاف می توانیم بگوییم که «تلگرام فیلتر نمی شود»
محمود واعظی در عین حال تاکید کرده بود که اگرچنین اتفاقی رخ ندهد ایران نسبت به فیلترینگ تلگرام اقدام میکند. همچنین چهارشنبه هفته گذشته کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای در این زمینه جلسهای برگزار کرد که البته به دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد اعضای این کمیته تصمیمگیری دربارهی سرنوشت تلگرام در ایران به جلسه آتی کارگروه موکول گردید.