شاید بارها شنیده باشید که دانمارک عنوان «شادترین کشور جهان» را گرفته است. سبک زندگی و محیط کاری دانمارکی ها به گونه ای است که آنها نهتنها در خانه بلکه در محل کار نیز خوشحال و راضی هستند.
بر اساس مطالعات زیادی که در مورد رضایت شغلی در بین کشورهای مختلف دنیا انجام شد، شادترین کارمندان جهان در دانمارک زندگی می کنند. دانمارک پیوسته در گزارشات فوربس و دیگر لیستهای بهترین کشورها برای کسبوکار در جایگاه بالایی قرار دارد. امتیاز بالای دانمارک در شفافیت، آزادی فردی و پولی و تعادل و توازن کار وزندگی به دانمارک کمک بسیاری کرده که در چند رتبهبندی در جایگاه نخست قرار بگیرد.
اما دلیل اینکه کارمندان دانمارکی شادترین کارمندان دنیا هستند چیست؟
تحقیقات گالوپ ثابت کرد ۱۸ درصد کارگران آمریکایی از لحاظ احساسی با محیط کار خود چندان ارتباطی ندارند و به همین دلیل به نسبت بهرهوری پایینتری دارند. همین نسبت برای کارگران دانمارکی فقط۱۰ درصد است.
ساعات کاری منصفانه: نه تنها دانمارکیها علاقه به ساعات کاری معقول و منصفانه دارند؛ بلکه آنها ۵ تا ۶ هفته تعطیلات در سال، چند تعطیلات ملی و مرخصی زایمان بالا با حقوق به مدت یکسال برای پدر و مادر دریافت میکنند. بر اساس آمار سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی (OECD) با وجود اینکه آمریکاییها ۱۷۹۰ ساعت در سال کار میکنند، دانمارکیها بهطور متوسط ۱۵۴۰ ساعت مشغول کار هستند. افزون بر این دانمارکیها ساعات فراغت استراحت نسبت به دیگر کشورهای OECD دارند. شرکتهای دانمارکی تشخیص دادهاند که کارمندان، یک زندگی نیز خارج از کار خود دارند و بیش از حد کار کردن در یک هفته هم برای کارمندان و هم سودآوری سازمانها مفید نیست.
فاصله کم قدرت: در محیط کار دانمارکی دستورات مستقیم بسیار کمی به افراد زیردست داده میشود و کارمندان معمولاً این دستورات را در قالب پیشنهاد تصور می کنند. فاصله قدرت بالا بدین معنی است که هر کلمه رئیس در حکم قانون محسوب میشود.
مزایای بالای بیکاری: در این کشور از دست دادن شغلتان به معنای به پایان رسیدن دنیا نیست. با از دست دادن شغل، برای دو سال ۹۰درصد حقوق اصلی فرد به وی پرداخت می شود که نشان دهنده شرایط عالی بیمه بیکاری در دانمارک است. در صورتی که از دست دادن شغل در بیشتر کشورها میتواند منجر به یک بحران مالی برای شخص گردد و فرد را مجبور می کند که در شغلی بماند که شاید حتی از آن تنفر دارد و علت این امر از دست ندادن مزایای شغلی تلقی میشود.
آموزش مداوم: از اواسط دهه ۱۸۰۰ میلادی، دانمارک بر آموزش دائمی کارگرانش متمرکز شد. این سیاست با مجموعهای از سیاستهای دولتی، اتحادیهها و کمپانی ها تا به امروز ادامه دار بوده است. این سیاستها تقریبا به تمامی کارمندی که به دنبال آموزش پرداخت شده توسط دولت و اخذ مهارتهای جدید است کمک میکند. به این روش «سیاست بازار نیروی کار فعال» اطلاق میشود و دانمارک نسبت به دیگر کشورهای OECD هزینه بیشتری برای این نوع برنامهها می پردازد. این امر به کارگران دانمارکی اجازه میدهد تا دائما رشد کنند و توسعه یابند.
http://www.modirinfo.com/content/4/302/