یادداشت‌های مدیریتی

سرمایه گذاری در شرایط بحران اقتصادی

برخورداری از یک حساب پس انداز مناسب می‌تواند سطح امنیت خوبی را در برابر بحران‌های مختلف در بازارهای مالی نظام‌های اقتصادی جهان ایجاد کند. با این وجود، بی‌ثباتی و عدم اطمینان که اخیرا به طرق مختلف شاهد آن هستیم، می‌تواند بر افراد، تصمیم گیری‌ها و میزان سرمایه و پول آن‌ها تاثیرگذار بوده و این مساله‌ای اجتناب ناپذیر است.

به همین دلیل باید نسبت به مسائل مختلف مالی و سرمایه گذاری کاملا جانب احتیاط را در نظر گرفته و اطمینان حاصل شود که تصمیم گیری‌های هوشمندانه و دقیقی در رابطه با این مسائل اتخاذ می‌شود. بدین ترتیب می‌توان نسبت به محدود کردن خطرات موجود اقدام کرد و دستیابی به سود و درآمدی مناسب را تا حدود زیادی تضمین کرد.

در مسیر سرمایه گذاری نکات مختلفی را می‌توان مورد توجه قرار داد. در ابتدا باید طرح سرمایه گذاری مدونی را به ویژه با توجه به نیازهای شخصی افراد تنظیم کرد. سرمایه گذار موفق، فرد یاست که بصورت کامل از عادات مالی، میزان هزینه‌هایی که صرف می‌کند و همچنین هزینه‌های عمده‌ای که در آینده نزدیک پیش رو خواهد داشت، اطلاع دارد. از سوی دیگر؛ بدون شک سرمایه گذار آگاهی کاملی نسبت به درآمد و میزان ارزش دارایی‌های خود دارد. این مسائل در تنظیم یک طرح سرمایه گذاری بسیار کاربرد دارند.

سرمایه گذاری در چندین بخش یا «تنوع بخشی به سرمایه گذاری»، یکی دیگر از مواردیست که می‌تواند در این مسیر به کار گرفته شود. این مساله در بازارهای مالی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و روشی بسیار موثر برای کاهش خطرات احتمالی محسوب می‌شود. در بازارهای بی‌ثبات فعلی به کارگیری کل سرمایه در یک حوزه کار عاقلانه و حرفه‌ای محسوب نمی‌شود. در نتیجه باید نسبت به فعالیت در بازارهای بورس و اوراق قرضه و اتخاذ تصمیم برای فعالیت در این بازار‌ها بسیار حساب شده عمل کرد.

معمولاً اوراق قرضه دولتی از خطرات کمتری برای سرمایه گذاران برخوردار هستند. اما این حالت، اصلی ثابت در چارچوب سرمایه گذاری محسوب نمی‌شود و نوسانات موجود در آن تابع مشخصی از وضعیت سیاسی و اقتصادی دولت‌ها به شمار می‌رود. برای مثال؛ طی چند ماه اخیر شاهد تحولات نگران کننده‌ای در اروپا بوده‌ایم و کشورهای بیشتری توانایی بازپرداخت بدهی‌های خود را از دست داده‌اند. کار‌شناسان معتقد هستند که باید زمان و تلاش بیشتری برای تحقیق و مدیریت سرمایه گذاری در شرایط فعلی به کار گرفته شود. به اعتقاد آن‌ها، بازارهای بورس و اوراق قرضه همانند گذشته مکان‌های خوبی برای سرمایه گذاری‌های کم خطر با درآمد خوب محسوب نمی‌شوند.

در مسیر سرمایه گذاری باید نسبت به انتظارات خود واقع بین بوده و میزان خطرپذیری را بیش از حد افزایش نداد. پیش بینی و انتظار سود ۵ تا ۱۰ درصدی معمولا در یک سرمایه گذاری با درصد خطر پذیری پایین، میزان مطلوبی محسوب می‌شود. اما برای بسیاری این ارقام چندان رضایت بخش و کافی به نظر نمی‌رسد. با این وجود، باید به این نکته توجه داشت که افزایش خطرپذیری در بازارهای بی‌ثبات فعلی که با هر مساله کوچکی همه چیز دستخوش تغییرات بزرگ می‌شود، کار عاقلانه‌ای نیست.

از سوی دیگر امور سرمایه گذاری خود را نباید با کارهای شخصیتان درگیر کنید. قرض دادن به دوستان و یا سرمایه گذاری در برنامه‌های تجاری خانوادگی ممکن است زمانی که از ثبات نسبی مالی برخوردار هستید، ایده‌های خوبی به نظر آیند. با این وجود، به اعتقاد کار‌شناسان این اقدام‌ها حتی در نظام‌های اقتصادی با  عملکرد مناسب نیز تصمیم‌های سرمایه گذاری با خطرپذیری بالا محسوب می‌شوند. در نتیجه اگر نمی‌خواهید پول و سرمایه خود را از دست بدهید تا حد امکان از آن‌ها اجتناب کنید.

استفاده از خدمات مشاور امور مالی عاملی موثر در سرمایه گذاری‌های موفق بوده است. استفاده از یک مشاور باتجربه می‌تواند در تهیه یک طرح سرمایه گذاری مناسب با توجه به نیازمندی‌های شما بسیار سودمند باشد.

همچنین او (مشاور) می‌تواند سرمایه گذار را در شروع و مدیریت مجموعه سرمایه گذاریش یاری دهد. اما برخی مواقع پیشنهادهای ارائه شده از سوی این افراد بیش از اندازه آرمانی بوده و تا حدودی از واقعیات به دور هستند. به همین دلیل است که باید هر پیشنهادی را پیش از اتخاذ تصمیم نهایی به دقت مورد ارزیابی قرار دهید.

منبع: پول نیوز

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا