در این مطلب؛ اطلاعاتی بسیار کلی پیرامون برخی شاخصهای اقتصاد کلان کانادا ارائه شده است و به تحلیل اقتصادی پرداخته نشده است.
کانادا یکی از مهمترین تامین کنندگان محصولات کشاورزی در جهان است. مزارع کانادا تامین کننده ی مهمی برای گندم و سایر غلات در جهان هستند. همچنین کانادا منابع ارزشمندی از گاز و نفت دارد. آنها بزرگترین تولید کننده ی روی، اورانیوم هستند و مهمترین ذخایر نیکل، طلا و سرب جهان را در اختیار دارند.
احتمالاً شما هم قبول دارید که کانادایی ها از ثروتمند ترین ملتهای جهان هستند.با وجود آن که کانادا از صنعت پیشرفته ای برخوردار است و معادن و منابع زیرزمینی فراوانی دارد و از قضا کشاورزی در آن بسیار پررونق است اما باید بدانید که همچون تمام کشورهای توسعه یافته دیگر، بخش خدمات سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی (GDP) آنها دارد.
کانادا از معدود کشورهای جهان است که در مجموع به طور خالص صادر کنندهی انرژی است (بسیاری از کشورها، صادر کنندهی گونه ای از انرژی هستند؛ اما با واردات گونه ای دیگر از انرژی در مجموع صادرکننده انرژی محسوب نمی شوند) .
ادامه مطلب...ضعف اقتصاد و سياستهای فعالانه فدرالرزرو، ارزشدلار را از ماه ژوئن به اين سو پايين برده است. آيا اين وضعيت ادامه مييابد؟
سه ماه پیش كه بحران بدهی در اروپا به نگرانی بازارها درباره ریسك مستقل منجر شد، به نظر میآمد كه تمام راهها بهدلار ختم میشود. ارزشدلار در برابر دیگر ارزهای بزرگ جهانی یعنی ین، پوند و یورو، رو به افزایش بود. در حالی كه سرمایهگذاران مطمئن نبودند كه نقدینگی خود را در قالب چه ارزی نگه دارند، به نظر میآمد كه نقشدلار به عنوان ارز ذخیره دنیا به مزیتی بسیار گرانبها برای آن تبدیل شده است. اقتصاد آمریكا بهترین اقتصاد در میان گروهی از اقتصادهای ضعیف به نظر میرسید. ظاهرا صحنه برای بهبود دلار چیده شده بود.
ادامه مطلب...حذف یارانههای بخش کشاورزی، بهداشت و درمان،آموزش،محصولات نفتی و غیره یکی از دستورات کلیدی بانک جهانی برای کشورهای در حال توسعه است. احتمالاً این سیاست با فرض بالا بردن قدرت اقتصادی کشورها مورد تجویز قرار گرفته است. اگر چه حذف یارانهها میتواند تاثیر منفی بر فقرای این کشورها داشته و به آشفتگیهای سیاسی دامن بزند.گواه این ادعا تظاهرات مردمی در کشور غنا در سال 2005 است. حذب جدید میهن پرستی دولتی این کشور یارانه سوخت را حذف کرده بود. با این حال آیا یک استدلال اقتصادی اجباری و یا یک بنیاد قوی برای حذف یارانهها وجود دارد؟ آیا این سیاست الزاماً کارایی اقتصادی کشورهای در حال توسعه را افزایش میدهد؟ پاسخ به این پرسشها از جمله انگیزههای نوشتن این متن است.
اقتصاد در مکتب نئو کلاسیک مدرن بر پایه رقابت پذیری کامل در بازارها استوار است.
ادامه مطلب...دانشگاههای خارج از کشور در مقطع ا...
ادامه مطلب...حضور برخی خودروها در بازار خودروی کشور آنقدر نهادینه و قدیمی شده است که خرید و فروش آنها امری بسیار عادی و روتین تصور میشو...
ادامه مطلب...کلیه حقوق این پورتال متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنعت است و استفاده از مطالب آن بدون اطلاع مدیران و هماهنگی با آنها ممنوع است