یادداشت‌های مدیریتی

ایران؛ پدیدۀ المپیک به زبان مدلسازی

پس از پایان بازیهای المپیک ۲۰۱۲ و بسته شدن پروندۀ سی امین دورۀ این بازیها در لندن، تحلیل نتایج تلاش ورزشکاران در این رویداد بزرگ بین المللی تا مدتی خوراک رسانه های مختلف، که عمدتاً ورزشی هستند، خواهد بود. اما در این بین بررسی این نتایج در دانشکده های افتصاد و بازرگانی جالب توجه است. دکتر مایکل نایلور از دانشکدۀ اقتصاد و فاینانس دانشگاه Massey نیوزلند، به رتبه بندی کشورهای حاضر در المپیک براساس نتایج واقعی و نتایج مورد انتظار از آنها پرداخته است. به گفتۀ این محقق، پیش بینی مدال آوری کشورها با استفاده از مدلهای Bernard، Johnson و Goldman صورت گرفته که در آنها متغیرهایی مانند جمعیت، درآمد ملی سرانه، میزان حمایت مالی از ورزشکاران و نتایج دوره های قبلی المپیک مورد استفاده قرار گرفته است.

المپیک لندن
المپیک لندن

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت، در این رتبه بندی، کاروان ایران با عملکرد ۳۰۰ درصدی، با اختلاف بسیاری در رتبۀ اول و نیوزلند با عملکرد ۱۶۲/۵ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفته است. گفتنی است کشور چین با عملکرد ۱۰۰ درصدی (پیش بینی و تعداد واقعی ۸۷ مدال) در رتبۀ سیزدهم و ایالات متحدۀ امریکا با عملکرد ۹۸ درصدی (پیش بینی ۱۰۶ مدال و تعداد واقعی ۱۰۴ مدال) در ردۀ پانزدهم قرار گرفته اند.

رتبه کشور تعداد مدال تعداد پیش بینی شده

(میانگین مدلها)

۱ ایران ۱۲ ۴
۲ نیوزلند ۱۳ ۸
۳ جامائیکا ۱۲ ۹
۴ مجارستان ۱۷ ۱۲
۵ ژاپن ۳۸ ۲۸
۶ دانمارک ۹ ۷
۷ بریتانیا ۶۵ ۴۹
۸ قزاقستان ۱۳ ۱۱
۹ هلند ۲۰ ۱۷
۱۰ روسیه ۸۲ ۷۳

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا