شکی نیست که چینی ها در 20 سال اخیر رشد بسیار سریع و چشمگیری را داشته اند و امروز بخش بالایی از محصولات تولید شده در جهان متعلق به چین است. علاوه بر محصولات چینی بسیاری از برندهای معروف اروپایی و آمریکایی نیز با اهداف مختلف علی الخصوص کاهش هزینه ی نیروی انسانی، تولید محصولات خود را به چین انتقال داده اند.این موضوع که بسیاری از محصولات مصرفی ما ساخت چین هستند و چین سهم عمده ای از تولید جهانی را دارد، احتمالاً برای همه روشن شده است. در این سالها آن چه بیشتر پیرامون استراتژی چین به چشم می خورد؛ تکیه بر « مزیت قیمت » بوده است و کمتر تلاشی برای ساخت برند در این کشور صورت گرفته است.
ادامه مطلب...ایگور انسف ( H. Igor Ansoff) در اصل ریاضیدان بوده است که وارد فضای مدیریت کسب و کار شد و امروز به عنوان پدر مدیریت استراتژیک شناخته می شود. انسف در سال 1918 در روسیه متولد شده است و در سال 1937 به آمریکا مهاجرت می کند.
انسف در زمینه ی مدیریت استراتژیک تئوری ها و مباحث بسیاری را مطرح کرده است، اما شاید شناخته شده ترین آنها ماتریس انسف (جدول انسف) باشد. در ماتریس انسف دو محور و شاخص اصلی وجود دارد که استراتژی های آینده شرکت (محصول) بر اساس این دو فاکتور تعیین می شوند. یکی محور بازار است که در آن استراتژی شرکت را به فعالیت در بازارهای فعلی و یا حضور در بازارهای جدید تقسیم کرده است. محور دوم هم محصول است، که در آن ادامه ی محصول فعلی یکی از استراتژی ها و معرفی محصول جدید استراتژی دیگر است.
ادامه مطلب...اقدام به خصوصیسازی در جهت کوچک کردن شركتهای دولتی که سالهای متمادی در مسیر بزرگ شدن حرکت کرده اند، کاری بسیار سخت اما ممکن است. یکی از نسخههاي تجویزی جهت کوچک سازی دولت، ایجاد شركتهای هلدينگ و سپس واگذاری آنها به بخشخصوصی است، بنابراین این مقاله با هدف آشنایی با شركتهای هلدينگ و بدون ورود به موانع و مشکلات خصوصیسازی، قصد دارد به اجمال به بررسی مفهوم هلدينگ، استراتژیهای رایج در سطح هلدينگ و سبکهاي تعامل آن با شركتهای تابعه بپردازد. لازم به ذکر است که در مقاله پیش رو، واحد تجاری، واحد کسب وکار و شرکت تابعه مفهوم یکسانی دارند.
ادامه مطلب...سازمانها مانند موجودات زنده دارای منحنی (دوره های) عمر و یا سیکل حیات هستند. از یک طرف در هر مرحله از مراحل این دوره ها با مشکلات خاص آن دوره مواجه هستند و از طرف دیگر در مراحل انتقالی بین دوره ها با مسائل و مشکلات از نوع خاص مواجه می گردند. سازمانها اصولا در روند حرکتی خود پیوسته با مشکلات عدیده ای مواجه اند که عمدتا بوسیله نیروهای درون سازمانی حل می گردد ولی گاها مسائلی حادث می شود که نیروهای داخلی قادر به حل آن نبوده و برای رفع آنها دحالت حرفه ای بیرون از سازمان اجتناب ناپذیر می گردد. یک مدیر همواره می بایست در تدوین اهداف، شرایط فعلی سازمان و جایگاه آن را در نظر گیرد.
ادامه مطلب...حضور برخی خودروها در بازار خودروی کشور آنقدر نهادینه و قدیمی شده است که خرید و فروش آنها امری بسیار عادی و روتین تصور میشو...
ادامه مطلب...کلیه حقوق این پورتال متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنعت است و استفاده از مطالب آن بدون اطلاع مدیران و هماهنگی با آنها ممنوع است