بالغ بر ١٨٠هزار خانواده ایرانی از تلگرام درآمدزایی مستقیم با گردش مالی چند ١٠میلیارد تومانی دارند. این آماری است که سعید مهدیون فرمانده بسیج وزارت ارتباطات گزارش داده است و تصریح کرد: باید به اپلیکیشن های داخلی قدرت ببخشیم.
این در شرایطی است که افشین کلاهی، نایب رئیس نخست کمیسیون کسب و کارهای نوین و دانش بنیان اتاق ایران پیش از این اظهار داشته بود که بین ١٠ تا ١٥ هزار کسب و کار اکنون در ایران به صورت کاملا مجازی مدیریت می گردند.
اما داستان چیست؟ کلاهی بر این باور است: ١٠ تا ١٥هزار کسب و کار تلگرامی قادر است به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای ١٨٠هزار خانواده ایجاد شغل نماید و رقم اعلام شده دور از ذهن نمی باشد.
آخرین آمار مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام گردیده که بیانگر آن است که ٩هزار کسب و کار خرد اینترنتی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
به نقل از سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در آمار رسمی این سازمان ۱۹هزار کانال را ثبت کرده که از این تعداد ٩ هزار کانال مرتبط با فروش کالا یا خدمات بودهاند.
البته نباید از یاد برد که تفکیک این موضوع که چند دسته از این کانال ها صرفا فروش کالا بودهاند، ممکن نیست؛ زیرا که ارایه این آمار بر اساس خوداظهاری افراد بوده است و تعداد زیادی از کانال ها هنوز خود را به صورت رسمی در سامانه ثبت نکردهاند.
شایان ذکر است که اگر قبول کنیم ١٨٠هزار خانواده ایرانی از راه تلگرام زندگی خود را سپری می کنند، با توجه به وجود بیش از ٢٤میلیون خانوار، ٠,٧٥درصد خانوادههای ایرانی از تلگرام ارتزاق میکنند که این رقم با توسعه بستر فضای مجازی در کشور و با توجه به پایین بودن هزینه ایجاد مدل شغل های IT میتواند به سرعت توسعه پیدا کند.