حمید نجفی، از جمله کارشناسان اقتصادی، در بررسی برنامه ایجاد سالانه 950 هزار شغل اظهار داشت که در جایگاه های مدیریت کشور باید افراد کارآفرینان قرار بگیرند.
به نقل از ایسنا، حمید نجفی افزود: عقیده من به شخصه این است که اگر اشتغال موجود را حفظ نماییم و جلوی ورشکستگی کارخانهها را بگیریم تا از این طریق به تعداد بیکاران اضافه نشود، اهمیتش به اندازه ایجاد اشتغال خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: جدا از حفظ و نگهداری نیروهای شاغل باید نیروهای کار جدید را نیز به خدمت بگیریم اما متاسفانه به علت برخی سوء مدیریت ها چنین اتفاقی رخ نمی دهد و مشاهده می کنیم که کارخانهها با سرمایهگذاری کلان راه اندازی می گردند و بعد از مدتی به علت سوء مدیریت در مسیر ورشکستگی قرار می گیرند و اشتغالی هم که شکل گرفته از بین می رود.
وی با اشاره به مشکل بیکاری در ایران تصریح کرد: دلیل اینکه فارغ التحصیلان نمی توانند وارد بازار کار شوند این است که خروجی دانشگاهها با تقاضای بازار کار جور در نمیاد در حالی که باید برنامه آن را 10 سال پیش به دانشگاه ها میدادیم و این شیوه مرسوم کل دنیاست که برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای ایجاد شغل در نظر دارند.
به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، در مدیریتها و عزل و نصبها به جای افراد تاجر و بازاری که تفکر واردات دارند، باید از افراد کارآفرین که سابقه ای در کار تولید و کارآفرینی دارند بهره گرفته شود.
نجفی معتقد است: اکنون قسمت اعظمی از شرکت های دولتی و خصولتی زیر مجموعه صندوق های بازنشستگی می باشند و برای آنکه جلوی زیان دهی آن ها گرفته شود، هر مدیری که وارد این شرکت ها میشود فوراً دست به تعدیل نیروی کار می زند.
این کاشناس اقتصادی در آخر با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های پنهان و نهفته در شرکت های خصولتی بهره برده و افراد دارای تفکر کارآفرینی در این شرکت ها مشغول به کار شوند، اظهار داشت: یشنهاد من این است که ظرفیت های بزرگ و بالقوه این سازمان ها و شرکت ها شناسایی گردد. این شرکت ها نیازمند حضور افراد کارآفرین و ایدههای کارآفرینی می باشند و اگر از ظرفیت های پنهان آنها بهره ببریم هم به ایجاد اشتغال یاری خواهیم رساند و هم از خطر زیان دهی و وضعیت سرباری که آنها را تهدید می نماید، نجات یافته به سودآوری میرسند.