بر اساس گزارش وزارت اقتصاد از وضعیت رشد شاخصهای کلیدی اقتصاد در سال 95، فروش نفت و همچنین مایعات گازی ایران در 8 ماه آغازین سال نسبت با مدت مشابه در سال گذشته با رشد منفی ۱۵,۸ روبرو بوده است اما میزان نقدینگی در این مدت با 28 درصد رشد روبرو بوده است.
نگاهی به جدیدترین آمارها از شاخصهای کلیدی اقتصاد ایران که توسط دفتر مدلسازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی ارائه گردیده بیانگر این است که نرخ تورم مصرف کننده در ۱۰ ماهه نخست سال جاری به ۸,۶ درصد رسیده و ۸۴.۲ درصد از درآمدهای مالیاتی و گمرکی در ۸ ماهه آغازین سال جاری برآورد شده است.
به نقل از اقتصاد آنلاین، بر پایه این گزارش، درآمد حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی در ۸ ماهه نخست سال 95 نسبت به مصوب ۷۱,۷ درصد و اعتبارات هزینهای نیز ۸۷.۳ درصد، تملک داراییهای سرمایهای ۳۸.۹ درصد و تملک داراییهای مالی نیز ۲۷.۷ درصد محقق گردید.
میزان درآمدهای مالیاتی و گمرکی در این مدت نسبت به دوره مشابه سال پیش ۲۷,۷ درصد، اعتبارات هزینهای ۱۹.۹ درصد، تملک داراییهای سرمایهای منفی ۷ درصد رشد داشته و تملک داراییهای مالی نیز بدون تغییر مانده است.
شاخص بهای مصرف کننده در ماه دی سال جاری 0.8 درصد، خوراکیها و آشامیدنیها ۱,۱ درصد، بهداشت و درمان ۰.۵ درصد، حمل و نقل ۰.۵ درصد، مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوختها ۰.۴ درصد و شاخص بهای تولید کننده نیز یک درصد رشد نشان میدهد.
میزان نقدینگی در این هشت ماه نسبت به سال 94، ۲۸ درصد، پایه پولی ۱۸ درصد، ضریب فزاینده پولی ۸,۵ درصد، اسکناس و مسکوک در دست افراد ۱۰.۴ درصدی، پول ۲۷.۶ درصد و شبه پول نیز ۲۸.۱ درصد افزایش داشته است
افزون بر این حجم سپردههای بخش غیردولتی در این مدت در قیاس با سال گذشته ۲۸,۷ درصد، دیداری ۳۳.۶ درصد، غیردیداری ۲۸.۱ درصد و تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری نیز ۲۷.۱ درصد رشد نشان میدهد.