با وجود اینکه سیاست های اقتصادی که اخیراً در دنیا حاکم است، باعث افزایش هزینه ها و کاهش خوداشتغالی شده است، اما ایران در بین ده کشور مورد بررسی شده بعد از کشور پاراگوئه در جایگاه دوم از لحاظ خوداشتغالی قرار گرفت.
این موضوع در گزارش اخیر یک گروه حامی کارآفرینی ارائه گردیده که به سال 2016 اختصاص دارد. سیاستهای اقتصادی که به تازگی در دنیا هزینهها را بیشتر کرده است و از آن طرف انگیزهها را برای ریسکپذیری و سرمایهگذاری کاهش داده است. با این وحود کشور ما در تازهترین رتبه بندی، دومین کشوری است که بالاترین نرخ خوداشتغالی را دارد. در بسیاری از گزارشها، خوداشتغالی را نمادی از شرایط اقتصادی نامطلوب بیان می کنند اما در این میان تعدای از کارآفرینان، خوداشتغالی را تعادل میان کار و زندگی تلقی می کنند.
تازهترین گزارشهای نشان از به میزان خوداشتغالی در کشورهای مختلف دنیا دارد. در این گزارش، پاراگوئه به عنوان کشوری که بیشترین میزان خوداشتغالی را دارد، معرفی گردید. تقریباً 44 درصد از نیروی کار در این کشور در کسبوکارهای شخصی به فعالیت مشغول می باشند. از آنجا که بیشترین فعالیت پاراگوئه بر پایه کشاورزی و دامپروری می باشد، خوداشتغالی مردم اپاراگوئه نیز بیشتر شامل کشاورزی و کار در مزرعه است.
ایران در جایگاه دومین کشوری است که بالاترین میزان خوداشتغالی را دارد. درصد خوداشتغالی در ایران به39 درصد میرسد. آن طور که بررسی شاخص جهانی کارآفرینی در ایران نشان میدهد، درک فرصتهای کارآفرینانه در ایران رو به افزایش است. لذا جای تعجب نیست که نگاه درآمدزا و حرکت آنها به سوی توسعه عاملی می شود که همواره راهکارهای خوبی برای ایجاد فضای کارآفرینی و توسعه مشاغل ارائه دهند.
به گزارش تعادل ، سومین کشور در این لیست یونان است. آمار خوداشتغالی در یونان تقریباً 36درصد می باشد. آن طور که متخصصان میگویند این نرخ بعد از رکود اقتصادی که به تازگی رخ داد، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. بیشتر مردم در این کشور در بخش کشاورزی و جنگلداری فعالیت می کنند. البته مهمترین چالش خوداشتغالی در یونان، مالیاتهای بسیار سنگینی است که به خوداشتغالان یونانی اختصاص دارد.
ترکیه نیز از جمله کشورهایی است که اشتغالزایی بالایی در حوزه کشاورزی دارد. نرخ خوداشتغالی در این کشور تقریباً 33.9 درصد است که نزدیک به 29.5 آن در بخش کشاورزی گزارش شده است.
الجزایر دیگر کشوری است که در این لیست قرار دارد. نرخ خوداشتغالی در این الجزایر 27.5 درصد از جمعیت کار را دربرمی گیرد. نکته حائز اهمیت در مورد این کشور این است که بالغ بر نیمی از نرخ خوداشتغالان را زنان تشکیل میدهند افزون بر آن، نرخ بیکاری در الجزایر به طور قبل توجهی رو به رشد است.
در انتهای این لیست نام مقدونیه و مالزی را نیز مشاهده می کنید. نرخ خوداشتغالی در مقدونیه تقریباً 26.7درصد اعلام شده است که این نرخ معادل یکسوم از جمعیت بیکار در این مقدونیه می باشد. خوداشتغالی در مالزی به 24.9درصد میرسد.
بر اساس این گزارش، مالزی به نسبت باقی کشورهای ذکر شده در این لیست دارای اقتصادی توسعه یافته تری است و به همین دلیل نرخ پایینتری در خوداشتغالی به خود اختصاص داده است. افزایش نرخ خوداشتغالی در این کشورها، اثرات قابل توجهی دارد و می تواند نشاندهنده اقتصاد شکستخورده یا توسعه نیافته نیز باشد.