یادداشت‌های مدیریتی

پیش به سوی تجارتی مطمئن

در تشریح قوانین مدیریت پول برای آغاز یک تجارت، اولین گام به تصمیم گیری در رابطه با میزان شناوری فعالیت تجاری اختصاص پیدا می‌کند. این مساله به معنای مقدارسرمایه پولی که برای کسب و کار و تجارت خود در نظر گرفته‌اید، است. پیش از آنکه مقدار مشخصی را در این زمینه تعیین کنید، مهم‌ترین نکته تشریح اهدافی است که برای فعالیت خود در نظر گرفته‌اید.

از سوی دیگر باید میزان زمانی که می‌توانید برای تجارت و کسب و کار خود صرف کنید را مشخص کنید. آیا می‌توانید به صورت تمام وقت یا پاره وقت به فعالیت بپردازید و یا به دلیل تعهدات کاری دیگر و مسئولیت‌های خانوادگی زمان چندانی برای این کار در اختیار ندارید.

در مرحله بعد باید نسبت به این مساله که چه میزان سرمایه را به کار خواهید گرفت، تصمیم گیری کنید. بدون شک در یک کسب و کار و فعالیت تجاری مواجه شدن با ضرر امری محتمل بوده، از این رو باید میزان ضرری که به جریان اصلی فعالیتتان آسیب نمی‌رساند را مشخص کنید.


مساله دیگر نرخ سود سالیانه‌ای است که مد نظر قرار داده‌اید. در رابطه با این مساله باید کاملا واقع بین باشید. چه میزان سود در چه بازه زمانی مد نظر قرار داده‌اید؟ پاسخ این پرسش به میزان خطرپذیری که آمادگی انجام آن را دارید، باز می‌گردد. پول خود را چگونه در بازار به کار خواهید گرفت؟ آیا قصد دارید یک جریان سرمایه داشته باشید که به طور مداوم سود خود را از آن برداشت کنید و یا نمونه رشد سرمایه را مد نظر دارید که از طریق آن سرمایه خود در بازار را با ترکیب سود‌ها افزایش دهید.

باید این نکته را به خاطر داشته باشید که پول حاصل از تجارت منبع قابل اطمینانی برای کسب درآمد نمی‌باشد. برای چندین ماه ممکن است همه چیز به خوبی سپری شده و سود چشمگیری را کسب کنید اما در مقابل ممکن است روند بازار به صورت ناگهانی تغییر کرده و با زنجیره‌ای از ضرر‌ها مواجه شوید.

بهترین حالتی که می‌توان در تجارت در نظر گرفت این است که برای دو سال اول فعالیت خود بر میزان سود سرمایه گذاریتان تمرکز نکنید. در مقابل بر سیستم تجاری و بهبود آن و توسعه عادات خوب تجاری تمرکز کنید. این مساله می‌تواند زمینه ساز موفقیت‌های شما در آینده شود.

هرچه میزان پولی که در آغاز فعالیت خود به کار می‌گیرید بیشتر باشد، آسان‌تر می‌توانید به تجارت بپردازید. در تجارت و معامله معمولا هزینه‌های ثابتی وجود دارند. در اکثر مواقع بزرگ‌ترین هزینه مربوط به کارگزاری است. بسیاری از کارگزاران هزینه ثابتی را برای هر معامله دریافت می‌کنند و تاجرانی که از بودجه بیشتری برخوردار هستند با این مساله راحت‌تر کنار می‌آیند.

به عنوان مثال دو تاجر را در نظر می‌گیریم که هر کدام فعالیت مخصوص به خود را آغاز کرده‌اند. جایگاه و ارزش فعالیت یکی از آن‌ها برابر با ۲ میلیون تومان و دیگری برابر با ۲۰ میلیون تومان است. هردو آن‌ها نیز از هزینه کارگزاری مشابه برابر با ۱۰۰ هزار تومان برای هر معامله برخوردار هستند.

این امکان وجود دارد که تاجر کم سرمایه، فعالیت‌های خود را با موفقیت دنبال کند اما بدون شک با استرس و خطرات بیشتری نسبت به تاجر دیگر مواجه است. آغاز تجارت با بودجه کم اقدامی اشتباه نمی‌باشد و حتی برای افراد تازه کار توصیه می‌شود اما نقاط ضعف و کمبودهای بیشتری نسبت به حالت دیگر دارد.
در پایان پس می‌توان گفت، برای تشریح قوانین مدیریت پول خود باید اهدافی که برای فعالیت تجاریتان در نظر گرفته‌اید را مشخص کنید. پس از آن باید میزان سرمایه‌ای که با آن به تجارت خواهید پرداخت را در نظر گرفته و مقدار آن را مشخص کنید. این عاملی کلیدی در قوانین مدیریت پول شخصی است و باید پیش از آغاز تجارت و معامله به دقت مورد بررسی قرار گیرد

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا