اگر با تجزیه و تحلیل PEST آشنا نیستید مطلب « تجزیه و تحلیل PEST چیست ؟ » را بخوانید.
تجزیه و تحلیل PEST و ارزیابی محیط کسب و کار با PEST Analysis در مدیریت استراتژیک را حتماً می شناسید. تحلیلی که عناصر P سیاسی، E اقتصادی، S اجتماعی و T تکنولوژی را مورد ارزیابی و مطالعه قرار می دهد. این تجزیه و تحلیل ابزاری رایج برای شناخت محیط پیرامونی سازمان است که بر اجرای استراتژی ها و موفقیت یا شکست سازمان موثر خواهد بود. اما سوال اساسی پس از شناخت تجزیه و تحلیل PEST اجرای آن است. تجزیه و تحلیل PEST را چگونه پیاده سازی کنیم ؟
چگونه با PEST تجزیه و تحلیل کنیم ؟
هر چند در گذشته بیشتر PEST مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه دو عنصر دیگر را نیز کارشناسان به تحلیل PEST اضافه کرده اند تا آن را به PESTEL تبدیل کنند. عنصرهای E محیط زیست (environment) و L قانون (legal) به آن اضافه شده اند تا کارایی بیشتری داشته باشد.
شایان ذکر است که قانون ساده ای برای تجزیه و تحلیل محیط وجود ندارد چرا که هر سازمانی محیط خاص خود را دارد اما بهتر است کار را با چک لیست PESTEL آغاز کنیم. برای این کار قبل از هر چیز باید یک مدل برای این کار داشته باشیم. می بایست جدولی را تشکیل دهیم که در آن :
ادامه مطلب...حتماً بارها عبارت « نگهداری و تعمیرات » را در محافل صنعتی و مرتبط به آن شنیده اید. اما نگهداری و تعمیرات از چه جهت تا این حد اهمیت پیدا کرده است؟
در گذشته، ماشین آلات تولیدی در کاخانه ها معمولاً دستی بودند و کمتر ماشین ها و دستگاههای نیمه خودکار و خودکار دیده می شدند. به تدریج با رشد تکنولوژی دستگاه ها به سمت دستگاههای خودکار و نیمه خودکار حرکت کردند. این روند حرکتی به سوی automation یا همان اتوماسیون منجر به حرکتی در نیازهای مهارتی کارگران و کارکنان نیز شد. کارگرانی که قبلاً می بایست دارای مهارت و سرعت بالا در تولید و کاربری دستگاهها می بودند، به تدریج قدری نیازشان به این مهارت کمتر شد. بله، همگام با پیچیده تر شدن طرح و ساختار سیستم های صنعتی و بالا رفتن عامل وابستگی بین مراحل تولید یک محصول و خودکار شدن عملیات تولیدی، میزان احتیاج به مهارت های کارکنان نگهداری و تعمیرات ( نت ) افزایش یافت.
ادامه مطلب...منبع: MIT Management Review نوشته ی E. Chandler, Lillian Eby and Stacy McManus به نقل از دنیای اقتصاد (ترجمه شیرین صفوی) - مشاهده متن اصلی (انگلیسی)
بسیاری از مدیران جوان داشتن یک آموزشدهنده را به منزله بلیت صعود به مراحل بالاتر، به جلب توجه بیشتر، قراردادهای بزرگتر و ارتقای مقامهای بیشتر میدانند. از طرفی آموزشدهندگان نیز از این امر سود میبرند؛ چرا که وقتی کارآموزان جوانشان موفق میشوند، خود آنها نیز مورد توجه قرار میگیرند.
اما تمامی این مسائل زمانی حقیقت دارند که فرآیند آموزش اشتباه پیش نرود.
در یک سوی محور آموزشدهنده-کارآموز، روابطی است که به دلایل مختلف مانند فشار کار روزانه و زندگیهای شخصی، اهداف متضاد و فقدان ارزشهای مشترک به پایان میرسند، ولی گاهی دلایل از بین رفتن این روابط، دلایلی نه چندان عادی هستند که برای نمونه میتوان به فریبکاری و سوءاستفاده اشاره کرد. هر دو طرف رابطه میتوانند منشا این مسائل باشند و ممکن است بعد از چنین ماجراهایی، مسیر شغلی هر دو طرف دیگر مثل سابق نشود.
چطور ممکن است، روابط آموزشی در محیط کار اشتباه پیش روند؟
امروزه در اكثر صنایع كشورمان انجام برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات با عنوان PM مطرح می باشد و در واقع تشكیل بخش PM در نمودار سازمانی و تهیه نرم افزارهای مرتبط به صورت یك روش عام به كار گرفته می شود.
لیكن با توجه به رشد روز افزون علوم مختلف، محبث برنامه ریزی نگهداری وتعمیرات نیز از این قاعده مستثنی نبوده و روش های جدیدی جهت انجام برنامه ریزی ابداع شده كه از آن جمله می توان به CMMS و یا سیستم مكانیزه مدیریت نگهداری و تعمیرات Computerized Maintenance Management System اشاره نمود. برخی از موضوعات كلی كه در این روش مطرح می باشند در ذیل عنوان شده اند. ( در این متن از نت به عنوان مخفف نگهداری و تعمیرات استفاده شده است)
ادامه مطلب...حضور برخی خودروها در بازار خودروی کشور آنقدر نهادینه و قدیمی شده است که خرید و فروش آنها امری بسیار عادی و روتین تصور میشو...
ادامه مطلب...کلیه حقوق این پورتال متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنعت است و استفاده از مطالب آن بدون اطلاع مدیران و هماهنگی با آنها ممنوع است